Marsvinetur med mira3

Bestanden af marsvin i Lillebælt er en af de højeste i verden, og de findes i stor stil i Lillebælt. På turen er der fortælling om marsvinenes adfærd og liv i Lillebælt.

Vi sejler ikke noget bestemt sted på bæltet på denne sejltur, men vi forsøger at spore hvor de små hvaler befinder sig rundt omkring. Én ting kan garanteres, og det er det smukke syn af Den Gamle og Den Nye Lillebæltsbro ud for Middelfart. Hvorfor ikke kombinere skønne naturoplevelser med sejlture på det skønne Lillebælt.

Kort om marsvin ved Middelfart
Marsvinet kan blive 25 år og ca. 1,8 meter langt og veje godt 60 kilo. Siden middelalderen har Middelfart været hjemsted for et marsvinsjægerlaug som drev en velorganiseret jagt, hvor man kunne drive marsvinene ind på det lave vand i Gamborg Fjord ved Svinø. Jægerne brugte dyrenes gode spæklag til lampeolie, som således var en vigtig del af byens overlevelse. Marsvinet blev fredet i 1967.
Formidling af marsvin-historien
I 2013 indførte Marsvinlauget i Middelfart en årlig Marsvindag, hvor hele den spændende historie bliver fortalt. Der er bl.a. optog gennem byen med musik, og besøg ved Middelfarts “marsvinbrønd”.

Kontakt

Skipper Line Jepsen

Tlf.: 93 84 75 07 
Mail: info@mira3.dk

Info

på Mira3 har vi plads til flere end 40 passagerer, blandt andet til 30 siddepladser i Salonen.

Tur-muligheder

  • MarsvinSafari

  • Fisketoure

  • Firmaudflugt

  • Brillupsstoure

  • Fødeselsdage und andre jubileer

  • Konfirmationer

Tag kontakt til Skipper Line Jepsen, hvis du har flere forslag oder forespørglser.

Hjemmesiden er designet af Ian Müller Jepsen

©2019 by Mira3 – LILLEBÆLTS DRONNING